40 år, en historia

Tisdag, den trettionde januari 1973

Det är ju en sak att han ska flytta men måste det vara så jävla kallt? Jag har alltid tyckt om morfar, han har alltid varit snäll även om han säkert varit rätt giftig en gång, men jag har ju lovat Paul att vara på hans klubb vid åtta. Det skulle ju vara fan att komma dit och lukta svett. Men det är klart jag ställer upp. Han fyller ju ändå 67, gubben. Dock – säger han ett enda jävla ord till om att han nu bor på samma gata som Bix Beiderbecke gjorde när han dog så somnar jag! Ja morfar, jag vet – Bix var en av de bästa. Ja, du har sagt att han dog alldeles för tidigt. Ja, ja, huset där – där bodde han när han dog. På samma gata som du nu ska bo. Hans intresse för folk som varit döda längre än jag levt är på gränsen till sjukligt. Och jazz, det är ju knappt musik. Men va f….GEORGIE! Kattjävel. Allvarligt talat, den katten gör mig galen. Satan vad kallt det är. Ska jag verkligen gå ut ikväll? Visst – Paul och jag har varit vänner länge, men hans råtthål till rockklubb gör väl ingen glad. Och att döpa den till Popcorn. Som om en massa småungar skulle springa där. Fast vad stod det i annonsen idag – Popcorn blir Coventry? Vad fan betyder det? Byter han namn från trams till obegripligt? Tur att han är snäll. Jag hoppas jag får en öl gratis för att jag dyker upp. En tisdag. Suck. Skulle nog egentligen bara vilja åka hem. Kallt. Satan vad kallt. Klockan är bara fem på eftermiddagen och det är redan nio minusgrader. Usch.

Fan, nu får jag springa ändå. Gott med mat efter flytten och det är ju inte så långt, men jag är sannerligen inte klädd för språngmarsch. Haha, när man springer så här ner för 46th så ser det ut som om tunnelbanan är ett stort rymdskepp eller nåt. Ser jävla dumt ut. Man skulle sprungit denna vägen på ett par ´ludes, det hade jävlar i mig blivit roligt, haha! Nere på Queens Boulevard nu, till vänster skulle det vara. Hoppas kön inte är så lång…. Eller jaha? Inte en människa. Fast det är klart, i denna kylan vill väl ingen stå ute. De är säkert inne allihopa. Jävlar vad högt de spelar därinne, har de redan börjat? Undrar vad det är för något, Paul sade att bandet han bokade hette Wicked Lester men att de plötsligt nu skulle byta till Kiss. Kiss? Hoppas det inte är fjollor. Fast Wicked Lester lät ju också knepigt, lite som den där elake ungen på förskolan som alltid skulle slåss. Wicked Lester. Så kan väl för fan inte ett band heta. Bättre med Kiss då. Kanske. Paul snackade förresten om att grannarna klagat, tro fan det med denna volymen.  Jag hade aldrig pallat bo här. Få se, var är Paul…men va fan?

Här är ju tomt? Inte en människa? Nästan iallafall… Men för faaaaaaaaaan…….

Vad är det där för jönsar? Har de inte lite väl många högtalare? Fan vad de ser bortkomna ut. Måste nästan ta en bild och visa Paul sen, jag trodde ju att han skulle jobba ikväll. Haha, det är inga rockstjärnor direkt. De där två på gitarr ser ut som om de kommit direkt från en dubbeltimme i matte.

Snygg hållning, grabben! Paul kommer att älska detta. Men fan vad grannarna kommer att klaga, det är ju en hysterisk volym de sitter inne med. Man uppfattar knappt vad de sjunger. Love her…nånting med can…in a can? Vad skulle det betyda? Oh, nu går han bort mot basisten.

Jag gillar trummisen. Han verkar ha lite stil. Slarvigt är det, det är ingen Gene Krupa som morfar skulle sagt, men han är skön. Undrar om han hittade trumsetet i soptunnan utanför.

Men varför bokade Paul in detta pellejönsgänget? Har han inte hört hur bedrövligt det låter? De där borta verkar dock gilla det, det är säkert polare till bandet. Shit, han där ser arg ut. Och full. Det önskar jag att jag också vore. Hon den ljuse var ju lite snygg, om man skulle…. Äh, det är säkert flickvänner hela högen. Haha, om man räknar ihop de där med de på scenen och lägger till personalen så är det nog en tretton personer här inne just nu. Vänta, jag måste ju räkna med mig själv också! Fjorton. Känns det långt till Madison Square Garden grabbar? Haha. Oh, kolla basisten. Han är nog “den tuffe”. Och han har målat sig extra fin i ansiktet också, haha.

Nä vad fan. Jag skiter i det. Paul är ju inte här ändå, och musiken låter som om några förskoleelever fått varsitt instrument. Helt olyssningsbart. Vad sade han, hette låten Firehouse? Då kommer nog Hospital snart efter. Sedan Cemetery. Haha, fan vad dåligt. Hoppas verkligen att Deep Purple släpper en ny skiva snart, där har vi folk som kan spela. Men de hade nog inte spelat på denna syltan om det så vore det sista giget i karriären, haha. Sikta högre grabbar! Och spela bättre. Nu drar jag, men fan vad kul det ska bli att visa Paul fotona på skiten han bokat in. Han kommer att skratta sig fördärvad. Helvete vad kallt det är ute.

 

Epilog, den sjätte oktober 2010

Det var längesedan jag var här. Tiden äter upp mycket av det man minns, plötsligt har det gått många år och när man återser en gammal vän eller en plats så är denne aldrig samma som när man såg den sist, när det senaste minnet skapades. Där är huset där Bix Beiderbecke bott, det minns jag. De har satt upp en plakett om honom, fint. Morfar hade blivit glad. Jag minns att jag tyckte morfar var löjlig som gillade en jazzmusiker så mycket. Nästan så att det blev en tävling för mig att INTE gilla. Men men, med åldern kommer visheten, Bix var rätt vass ändå. Det hade nog morfar också gillat att jag tyckte. Tunnelbanan, från denna vinkeln ser det fortfarande ut som ett nedgånget rymdskepp eller ett parkeringshus. Det börjar bli dags att åka hem, det var iallafall kul att återse morfars gamla hus. Oj, fan vilket underligt folk som rör sig här numera. Eller det kanske alltid har varit så? Kolla han där. Skinnjacka och rakad skalle. Han kom precis ner från tunnelbanetrappan. Nu står han och glor på banken. Banken? Där låg ingen bank sist. Var det inte där Pauls klubb låg? Popcorn. Eller vad hette den? Nu tar han upp en kamera. Tar han kort på banken? Nej, inte Popcorn, den bytte ju namn till nåt brittiskt. Men vaf…nu går han upp för trappan igen? Samlar han på bilder av Chase Manhattan-banker? Jävla underligt folk här. Coventry! Så hette klubben. Jag var ju där den kvällen de bytte, när det där knepiga bandet spelade. Undrar hur det gick för dem. De lär ju inte jobba på banken iallafall.

 

Kiss: Forty years on, to say you make me happy would be a gross understatement. To say I´m just a Kissfan would be to lie. So I simply say this – You made my life the best life possible. Ace, Gene, Paul, Peter, Eric, Vinnie, Mark, Bruce and Eric:

Thank you.

This entry is stored in Tuesday, January 29th, 2013 at 6:29 am and is filed under Blog. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

  1. Badboy

    Du e bäst!!! Kan verkligen känna kylan!!! Som häromdan! Faan vad kallt!!!
    Tack Alex för detta! Utan dig skulle KISS försvinna ganska fort (när dom tar beslutet om att lägga ner)

    Badboy